Tiramisu roláda
POTŘEBUJETE: 6 vajec 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce polohrubé mouky ,1 lžíci solamylu, 6 lžic moučkového cukru, ½ balíčku prášku do pečiva, sůl
Na krém: 500 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač do šlehačky, 3 lžíce moučkového cukru, 12 cukrářských piškotů, mandlový likér, 1 šálek silné kávy, kakao
Nejprve ušleháme se špetkou soli tuhý sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme. Po jednom přidáváme žloutky. Opatrně přisypeme proseté mouky, solamyl a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 ºC. Pečeme asi 7 minut dorůžova. Na mřížce necháme mírně vychladnout. Smetanu vyšleháme se ztužovačem, přidáme mascarpone a cukr. Větší část krému rozetřeme na upečený piškotový plát. Mezitím uvaříme silnou kávu. Až vystydne, nalijeme do ní panáka mandlového likéru a piškoty do ní namáčíme a klademe na krém. Roládu opatrně zatočíme a pomažeme ji krémem i po povrchu. Posypeme bohatě kakaem a ozdobíme dle fantazie.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.