Pizza s krůtími prsy
POTŘEBUJETE:
Na omáčku: 400 g krájených loupaných rajčat z konzervy, 1 nastrouhaný stroužek česneku, 1 lžičku olivového oleje, 1 lžičku sušeného oregana, sůl, pepř
Na těsto: 20 g droždí, 1 lžičku krystalového cukru, 300 ml vlažné vody, 500 g hladké mouky, 1 lžičku olivového oleje
Na pizzu: 200 g krůtích prsou, 250 g ementálu, 1 hrst mražené kukuřice, olivový olej, 1 svazek jarní cibule, 250 g cherry rajčátek, 1 hrst zelených oliv bez pecky
Všechny suroviny na omáčku spolu důkladně promícháme a necháme odstát stranou. Pustíme se do těsta. Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme cukr a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme, kvásek dáme na teplé místo vykynout. Mouku nasypeme do mísy, přidáme olej a špetku soli. K mouce přidáme kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které vytvarujeme do bochánku a necháme v míse kynout 20 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři části. Z každého uděláme bochánek, který necháme 5 minut kynout. Mezitím si nakrájíme krůtí prsa na kousky. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a promícháme. Z těsta vyválíme kruh, který přeložíme na vymaštěný plech. Těsto potřeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem. Na sýr uložíme kousky prsou, posypeme kukuřicí, nasekanou cibulí, nakrájenými rajčátky a olivami. Pečeme na 230°C cca 15 až 20 minut. Pizza je upečená, když je spodek křupavý a zlatohnědý.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.