Hovězí burger se slaninou

POTŘEBUJETE: 600 g mletého hovězího masa, 8 plátků slaniny, středně velká rajčata, 1 středně velkou červenou cibuli, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce rozpuštěného másla, 4 plátky sýra Gouda nebo Čedar, 4 listy ledového salátu, sůl, 4 housky, 100 g majonézy
Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu opečeme z obou stran dozlatova a dáme stranou. Z masa vytvarujeme čtyři placky, osolíme je, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Opečeme je na grilu tři minuty nebo smažíme na pánvi z obou stran. Pak na každý kus masa položíme plátek sýru a ještě minutu grilujeme. Housky rozřízneme a řeznou plochou opečeme. Každou půlku potřeme majonézou. Na spodní stranu dáme ledový salát, 2 plátky rajčete, grilované maso se sýrem a opět dva plátky rajčete. Pak dáme opečenou slaninu, kolečka cibule a přiklopíme horní částí housky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.