Rizoto se salsicciou, rozmarýnem a červenou cibulí

POTŘEBUJETE: 1 klobásku salsiccia, olivový olej, 250 g rýže na přípravu rizota, 1 fenykl, 1 červenou cibuli, větvičku rozmarýnu, 300 ml červeného vína, vývar dle potřeby, 40 g másla nastrouhaný sýr Gran Moravia, microgreens (odrostlejší klíčky, např. řeřichy)
Italskou klobásku rozpůlíme a vytlačíme ji do hrnce s rozpáleným olivovým olejem. Vařečkou ji rozmačkáme, aby se lépe propekla, a opečeme ji do zlatova. Poté směs zasypeme rýží a krátce orestujeme, vložíme nahrubo nasekaný fenykl, nakrájenou červenou cibuli, rozmarýn a vše zalijeme suchým červeným vínem. Za stálého míchání necháme víno odpařit a poté pozvolna doléváme horkým vývarem nebo vodou, dokud není rýže měkká. Po změknutí rýže stáhneme hrnec z plotny a vmícháme máslo a nastrouhaný sýr Gran Moravia. Servírujeme posypané nastrouhaným sýrem Gran Moravia a microgreens.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.