Houbové karbanátky
POTŘEBUJETE: 2 lžíce másla, 1 cibuli, 50 g slaniny, 400 g čerstvých hub (mohou být i žampiony), ½ lžičky mletého kmínu, sůl, mletý pepř, 1 housku, 1 vejce, hladkou mouku, 1 vejce, strouhanku, olej na smažení
Na pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené houby, přidáme sůl, pepř a kmín, promícháme a na mírném plameni dusíme doměkka. Houbovou směs přendáme do mísy, přidáme nakrájenou housku a vejce a promícháme. Ze směsi vytvoříme karbanátky a postupně je obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). Na oleji je pak osmažíme dozlatova. Necháme utěrkou odsát tuk a podáváme s bramborovou kaší.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.