Čočková polévka s kořenovou zeleninou
POTŘEBUJETE: 300 g čočky, 1 petržel, 2 mrkve, ¼ celeru, 3 stroužky česneku, 2 l zeleninového vývaru, 70 g rajčatového protlaku, 2 lžíce balzamikového octa, 4 lžíce olivového oleje, bobkový list, 1 hrst petrželky, sůl, mletý pepř
Čočku na 2 hodiny namočíme do vody. Pak ji slijeme a zalijeme vývarem, přidáme kořenovou zeleninu, již před tím omyjeme a oloupeme a pak nastrouháme nebo nakrájíme najemno. Přidáme ještě bobkový list a rozmačkaný česnek. Vše pak vaříme pod pokličkou na mírném ohni cca 15 minut. Pak dodáme konzervu protlaku a ještě 15 minut povaříme. Na závěr přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, vmícháme balzamikový ocet a olivový olej a dobře před podáváním promícháme
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.