Masopustní hodování: Vepřové koleno nadivoko
POTŘEBUJETE: 4 zadní vepřová kolena, 6 stroužků česneku, 200 g soli, 5 l vody, ½ hrsti divokého koření (celý pepř, nové koření a bobkové listy), 2 snítky rozmarýnu
Z masa vyřízneme slabší kost, silnější ponecháme, jen ji dokola ořízneme. Kůži nařežeme na proužky. Česnek oloupeme, utřeme a pomažeme jím kolena ze všech stran. Ve vodě rozpustíme stůl, přidáme divoké koření a kolena do vody naložíme. Necháme dva dny v chladu. Pak kolena vyjmeme, opláchneme pod tekoucí vodou a dáme na pekáč, posypeme rozmarýnem a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ºC asi 3 hodiny pod pokličkou, pak zvýšíme teplotu na 200 ºC a pečeme bez pokličky asi 30 až 45 minut dokřupava dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.