Špagety s česnekem

POTŘEBUJETE: 2 palice česneku, kůru a šťávu z ½ citronu, 4 lžíce olivového oleje, chilli papričku, čerstvou bazalku, sůl a parmazán
Troubu předehřejeme na 200 °C, vložíme do ní palice česneku a pečeme je doměkka 20 – 30 minut. Upečené palice necháme vychladnout a měkký česnek vyloupeme ze slupek. Těstoviny si mezitím uvaříme al dente. Na pánvi na oleji necháme prohřát česnek, který vařečkou rozmělníme na kaši, přidáme trochu soli, nadrobno nasekané chilli a citronovou kůru. Do pánve přidáme špagety, vše společně promícháme, aby česnek rovnoměrně obalil těstoviny, a vše zakápneme citronovou šťávou. Hotové špagety stáhneme z plotny a vmícháme do nich nasekanou bazalku a parmazán.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.