Vepřový bůček pečený na zelí

POTŘEBUJETE: 4 stroužky česneku, 1 cibuli, 500 g kysaného zelí, 1 kg libového vepřového bůčku, 2 lžíce oleje, 500 ml černého piva, sůl čerstvě mletý, pep,ř celý kmín, jíšku (zarestované máslo s hladkou moukou), bramborový knedlík k podávání
Libový bůček očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso osolíme, opepříme, promícháme s česnekem a olejem. Necháme několik hodin rozležet. Cibuli oloupeme a rozdělíme na klínky. Zelí necháme okapat a rozprostřeme na dno pekáčku. Na něj poklademe cibuli a navrch maso. Okmínujeme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme za občasného podlévání pivem a vlastní šťávou doměkka, zhruba hodinu. Kousky masa během pečení několikrát obrátíme, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu. Měkké maso vyjmeme a zelí se šťávou můžeme (ale není to nutné) podle potřeby mírně zahustit hotovou jíškou. Na talíře rozdělíme zelí s výpekem. Poklademe pečeným masem a podáváme s bramborovým knedlíkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.