Pivní cibulačka

POTŘEBUJETE: 6 velkých cibulí, 100 g másla, 2 stroužky česneku, 1 lžičku cukru krupice, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci škrobové moučky, 300 ml piva, 750 ml hovězího vývaru, ½ světlé bagety, 120 g sýra typu camembert, sůl a čerstvě mletý pepř
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a oloupaný prolisovaný česnek, vmícháme cukr a necháme na středním stupni za stálého míchání karamelizovat. Trvá to 15 – 20 minut. Vmícháme protlak a škrob a povaříme 2 – 3 minuty. Přilijeme pivo a zahříváme k varu. Vaříme 5 minut, přilijeme vývar, dochutíme solí a pepřem, snížíme teplotu a necháme vařit přikryté poklicí 25 minut. Mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C na funkci gril nebo horní ohřev. Bagetu nakrájíme na tenké plátky. Z povrchu sýra odkrojíme plíseň a nakrájíme ho na plátky, kterými poklademe bagetu. Polévku rozdělíme do zapékacích misek a navrch přidáme krajíčky bagety se sýrem. Vložíme je do předehřáté trouby a necháme sýr zezlátnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.