Zapečené kysané zelí s klobáskou a jablky

POTŘEBUJETE: 500 g kysaného bílého zelí 2 zelená jablka 100 ml jablečného moštu 3 klobásy (jednu pálivou, dvě obyčejné) 1 lžičku třtinového cukru 1 lžičku drceného kmínu slunečnicový olej sůl čerstvě mletý pepř
Klobásy nakrájíme na tenká kolečka a necháme krátce orestovat na oleji. Pokud je zelí hodně kyselé, můžeme ho před pečením lehce propláchnout a vymačkat. Připravíme si směs zelí, nastrouhaných a oloupaných jablek, cukru, kmínu a moštu. Směs osolíme a opepříme dle chuti. Do připravené směsi dáme klobásy a vše přemístíme do pekáče. V něm směs necháme péct cca 40 minut na 180 °C. Podáváme s oblíbeným čerstvým chlebem, ale hodí se například i bramborové noky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy č. 5.