Kuře v krémové omáčce s česnekem

POTŘEBUJETE: 600 g kuřecích stehenních řízků s kůží, 2 lžíce olivového oleje, 15 – 20 stroužků česneku, ½ hrnku kuřecího vývaru, 1/3 hrnku bílého vína, ¼ hrnku bílého jogurtu, 3 snítky čerstvého tymiánu, sůl, čerstvě namletý černý pepř, mletou sladkou papriku, petrželku na ozdobu
Kuřecí řízky omyjeme, osušíme papírovými utěrkami, naporcujeme na menší kousky a ochutíme solí a pepřem. Na středním plameni rozpálíme hlubší pánev, přidáme lžíci olivového oleje a osmažíme na něm maso z obou stran dozlatova. Vyjmeme z pánve a necháme stranou. Z pánve slijeme přebytečný vypečený tuk. Přidáme lžíci olivového oleje a restujeme celé stroužky česneku, až lehce zezlátnou. Vrátíme maso do pánve, zalijeme vývarem, bílým vínem a jogurtem. Zmírníme oheň a necháme dusit. Přidáme tymián, sůl, pepř a mletou papriku. Omáčku necháme lehce zredukovat. Podáváme horké. Posypeme dle chuti petrželkou.
Více receptůl najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.