Masopustní hodování: Vepřová pečeně s jablky

POTŘEBUJETE: 1 kg vepřové pečeně s kůží, sůl ½ lžíce sušené šalvěje, citronovou šťávu, celou skořici, 4 velká jablka, 4 velké cibule, 5 stroužků česneku, 250 ml světlého piva
Maso osolíme a vložíme kůží dolů do pekáče. Podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na nejvyšší stupeň. Zprudka zapečeme. Zmírníme teplotu na 180 ºC, přidáme kousek skořice, šalvěj, nahrubo nakrájenou cibuli, přepůlené oloupané stroužky česneku, podlijeme trochou piva, přelijeme citronovou šťávou a pečeme pod poklicí, dokud kůže nezměkne. Pak maso otočíme, kůži nařežeme do čtverečků, kolem masa rozložíme na klínky nakrájená jablka a dále pečeme doměkka. Během pečení maso otáčíme, podléváme pivem a přeléváme vypečenou šťávou. Nakonec maso dopečeme bez poklice kůží nahoru dozlatova. Šťávu podle potřeby dochutíme solí. Hotovou pečeni necháme asi 15 minut odpočívat.
Více receptů najdete v tištěnbém Aha! pro ženy číslo 6.