Zavařte si citrusy - Dýňový džem s citrusy
POTŘEBUJETE: 800–1000 g očištěné dýně Hokkaidó, 300 g třtinového cukru, 300 ml vody, 1 pomeranč, 1 citron, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku mletého kardamomu, ½ lžičky mletého hřebíčku, 1 lžičku Kyseliny citronové Labeta, 1 lžičku Ovocného pektinu Labeta
Z očištěné dýně vyjmeme semínka a nakrájíme ji na kousky, klidně na větší. Vložíme ji do hrnce a podlijeme vodou (měla by být z poloviny ponořená). Přidáme cukr, kyselinu citronovou, veškeré koření a také šťávu z pomeranče a citronu. Povaříme, dokud dýně zcela nezměkne. Pak ji i s nálevem rozmixujeme, přidáme pektin rozmíchaný se lžící cukru, a ještě pár minut na mírném plameni vaříme. Ještě horký džem nalijeme do připravených skleniček, důkladně je uzavřeme a na pár minut otočíme dnem vzhůru. Skleničky s džemem také můžeme zavařit v hrnci s vodou na 80 °C přibližně po dobu 20 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 4.