Čevapčiči
POTŘEBUJETE: 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 1 lžičku mleté sladké papriky, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, sůl, mletý pepř, mletou pálivou papriku, majoránku, olej
Nakrájíme nadrobno cibuli a smícháme s masem. Přidáme mletou sladkou papriku, prolisovaný česnek, mletý pepř, sůl, pálivou mletou papriku, majoránku a důkladně promícháme. Z promíchané směsi vytvarujeme šišku a dáme asi na hodinu vychladnout do lednice. Po zchladnutí ze ztuhlé směsi odkrajujeme 2 – 3 cm silné kousky, z nichž tvoříme válečky. Pečeme na pánvi nebo na grilu za stálého otáčení. Maso by mělo být uvnitř mírně růžové. Podáváme s bramborem a hořčicí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.