Vepřová kotleta na houbách

POTŘEBUJETE: 800 g vepřových kotlet, 180 g mražených hub, 150 ml hovězího vývaru (nebo vody), 1 lžíci hladké mouky, 5 lžic oleje, 1 cibuli, sůl, mletý pepř
Kotlety omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Houby necháme rozmrznout a případně ještě rozkrájíme na malé kousky. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety zprudka osmahneme z obou stran. Po vyjmutí kotlet ve stejném oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli a houby a také orestujeme. Pak je zaprášíme lžící hladké mouky a ještě chvíli dusíme. Následně přidáme vývar, promícháme, vložíme kotlety a dusíme ještě cca 20 minut. Při podávání k masu přilijeme houbovou omáčku.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.