Lilkové lasagne

POTŘEBUJETE: 1 velký bio lilek, 500 g bio rajčat, 1 bio červenou cibuli, 1 střední bio mrkev, 1 bio česnek, 2 ks bio mozzarelly čerstvou bazalku v biokvalitě, bio parmezán, bio panenský olivový olej, bio javorový sirup na dochucení, sůl, pepř
Lilek nakrájíme na tenká kolečka a rozprostřeme na dřevěné prkénko. Osolíme, necháme vypotit a po 20 minutách utřeme papírovou utěrkou. Mezitím začneme s přípravou omáčky. Očištěná rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme je na kostičky. Na pánev nalijeme olivový olej a orestujeme na něm dozlatova najemno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme prolisovaný česnek dle chuti, rajčata, nasekanou bazalku a osolíme a opepříme. Můžeme případně dosladit javorovým sirupem. Směs dusíme asi 10 minut. Mezitím připravíme pekáč, do kterého postupně vrstvíme lilek, plátky mozarelly a omáčku, dokud nenaplníme celý pekáč. Poslední vrstvou by měl být sýr. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Hotové jídlo ozdobíme bazalkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.