Recepty z darů lesa: Borůvkový koláč s drobenkou
POTŘEBUJETE: 500 g hladké mouky, 30 g cukru, 10 g sušeného droždí, 1 vejce, 400 ml mléka, 120 ml rostlinného oleje, sůl, 400 – 500 g borůvek, tuk na plech
Na drobenku: 75 g cukru, 75 g změklého másla, 75 g hrubé mouky
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce, mléko a olej a zpracujeme na řidší těsto. Poprášené moukou a zakryté utěrkou ho necháme v teple asi 45 minut kynout. Pak těsto nalijeme na tukem vymazaný plech, poklademe ho očištěnými borůvkami. Z cukru, másla a mouky promnutím vytvoříme drobenku a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.
Více receptů z darů lesa najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.