S kuchyní po světě: Gruzínské knedlíčky

POTŘEBUJETE: 1 kg hladké mouky 00, ½ lžičky soli, 500 ml vody
Na náplň: 800 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 1 cibuli, 2 snítky hladkolisté petrželky, 2 snítky koriandru, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 lžičku soli, 300 ml vody
Nejprve si připravíme náplň. Maso promícháme s najemno nakrájenou cibulkou, nasekanými bylinkami, papričkami a solí. Postupně přidáváme studenou vodu a směs propracujeme rukama. Mouku v míse zalijeme studenou vodou, osolíme a 15 minut propracováváme. Když je těsto pružné, vyválíme ho na plát silný 5 mm a vykrajujeme asi 6 cm velká kolečka. Tak pak rozválíme natenko a na každé dáme lžíci náplně. Těsto spojíme jako pytlík, protřepeme a vkládáme je do hrnce s osolenou vodou. Promícháme, aby se neslepily, a vaříme 8 – 10 minut. Podáváme horké. Jí se rukama.
Více světových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.