Lehké recepty na léto: Plněné pečené brambory
POTŘEBUJETE: 4 – 6 brambor stejné velikost,i 250 g ricotty, 3 lžíce jogurtu ,olivový olej, 1 hrst čerstvých bylinek , mletý černý pepř, pažitku na ozdobení, sůl
Brambory se slupkou omyjeme, osušíme, osolíme a položíme na čtverce alobalu, které předtím potřeme olejem. Dobře uzavřeme, aby neunikala pára. Pečeme na mřížce nebo na plechu při 180 °C asi 30 – 40 minut doměkka. Rozbalíme alobal a brambory ještě 10 minut opékáme dokřupava. Odřízneme vršek, trochu vydlabeme. Ricottu rozmícháme s jogurtem, nasekanými bylinkami, pepřem a solí. Brambory směsí naplníme a ozdobíme pažitkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.