S kuchyní po světě: Mexické chilli con carne
POTŘEBUJETE: 500 g mletého hovězího masa v bio kvalitě 1 bio cibuli 1 bio mrkev 2 stroužky česneku 600 g loupaných rajčat 4 lžíce rajčatového protlaku 200 ml vývaru 1 plechovku červených fazolí 1 kostičku hořké čokolády 1 chilli papričku 3 lžíce bio rostlinného oleje 2 lžičky bio třtinového cukru sůl mletý pepř 1 lžičku celého pepře 1 lžičku římského kmínu citronovou šťávu
Česnek, chilli i cibuli najemno nasekáme. Očištěnou mrkev nastrouháme. Na oleji nejprve orestujeme cibuli a mrkev, přidáme česnek, pepř a kmín. Po chvíli přilijeme rajčatový protlak a promícháme. Následuje maso, osolené a opepřené, které pomocí vařečky od sebe mírně oddělíme a necháme zatáhnout. Poté přidáme rajčata, chilli a případně vývar. Dochutíme a dusíme asi hodinu. Zhruba deset minut před koncem přidáme fazole, čokoládu a cukr. Na závěr zakápneme citronovou šťávou.
Více světových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.