Lehké recepty na léto: Salát s pikantní dýní
POTŘEBUJETE: salátový mix (rukola, čekanka, římský salát, polníček apod.), cherry rajčátka, třešničky mozarelly , směs semínek (například dýňové, piniové, slunečnicové), plátky dýně Hokkaido, čerstvě mletý pepř, sůl, olivový olej, dýňový olej, balzamikový ocet, javorový sirup nebo lesní med
Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C a plech vyložíme pečicím papírem. Plátky dýně opepříme, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme dozlatova cca půl hodinky. Mezitím připravíme dresink – dýňový olej, balzamiko a javorový sirup nebo med smícháme. Poměr záleží na preferencích každého, někdo má raději sladší nebo naopak kyselejší. Na talíř navrstvíme směs salátů, posypeme semínky, třešničkami mozzarelly, nahoru dáme voňavou pečenou dýni, nakonec vše polijeme zálivkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.