Nakládané okurky a jiná zelenina: Růžový květák

POTŘEBUJETE: 1 střední květák, 300 ml červeného vinného octa, 200 ml vody, 3 – 5 lžic cukr,u 2 lžičky Hořčičného semínka Labeta, 3 lžičky kořenicí směsi na zavařování Lako Labeta, 2 plátky červené řepy
Připravíme si dostatek sterilních sklenic s víčky, abychom mohli rychle pracovat. Rozebereme květák na malé růžičky. V hrnci přivedeme k varu ingredience na zálivku. Jakmile začne nálev vřít, vložíme opatrně všechen květák a necháme ho pod pokličkou přibližně 3 – 5 minut vařit. Pak stáhneme z plamene a necháme přikryté odpočívat 10 minut. V mezičase oloupeme řepu, odkrojíme z ní 2 plátky a přeřízneme je napůl. Do sklenic napěchujeme povařený květák, přidáme plátky řepy, kdo má rád pikantní, může přidat i nakrájené chilli papričky, a vše zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme, otočíme víčkem dolů. Necháme vychladnout a uložíme v chladu, kde květák vydrží i několik týdnů. Po otevření uchováváme v chladničce.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 35.