Nakládané okurky a jiná zelenina: Cuketová čalamáda

POTŘEBUJETE: 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 velké cibule, 8 – 10 stroužků česneku. 2 kapie nebo slovenské papriky, 1 větší cuketu (cca 1 kg), 5 masitých rajčat, 5 lžic rajčatové passaty, 5 lžic worcestrové omáčky, 150 ml červeného vinného octa, 1 balíček směsi k nakládání Lako Labeta, 125 g krystalového cukru
Ve větším hrnci na oleji orestujeme na osminky nakrájené cibule a všechen česnek – nadrcené nebo utřené stroužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Papriky a rajčata pokrájíme. Do hrnce postupně přidáváme zeleninu a necháme dusit. Občas zamícháme. Připravíme zálivku ze směsi Lako, červeného vinného octa, cukru a worcesteru, můžeme naředit troškou vody a necháme 10 minut odstát. Před použitím zálivku slijeme přes plátýnko, přidáme k zelenině s passatou. V hrnci společně povaříme 10 minut za občasného míchání. Plníme do sklenic a ještě sterilujeme v troubě při 80 °C po dobu 40 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 35.