Nakládané okurky a jiná zelenina: Sladkokyselé houby
POTŘEBUJETE: 300 ml vody, 200 ml octa, 10 g cukru, 10 g soli, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 3 bobkové listy, tymián, 7 g hořčičného semínka Labeta, houby, cibuli
Vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření a hořčičné semínko smícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Uvařený nálev necháme vychladnout. Přichystané houby 5 minut povaříme v osolené vodě, přecedíme a necháme také vychladnout. Na dno zavařovací sklenice dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, vychladlé houby a zalijeme nálevem. Sterilujeme při 100 °C asi 30 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 35.