Nakládané okurky a jiná zelenina: Americké okurky
POTŘEBUJETE: 2,5 kg omytých okurek,, 4 cibule, 2 lžíce kořenicí směsi na zavařování Lako Labeta, 100 g cukru, 500 ml octa 1 lžíce Hořčičného semínka Labeta, 1 lžičku celého pepře, 1 lžičku chilli koření, 1 lžičku kari koření
Nejdřív nastrouháme okurky a cibuli na plátky a prosypeme je dvěma lžícemi Laka. Necháme odležet alespoň hodinu, aby pustily šťávu. Mezitím si připravíme nálev se všech zbylých surovin – ocet, koření a cukr společně 5 minut svaříme (není tedy nutné připravovat ho předem). Bude poměrně ostrý, ale to je naším cílem. Šťávu z okurek dobře vymačkáme, a napěchujeme je do čistých sklenic. Zaléváme ještě horkým nálevem. Vždy je nutné sklenice po uzavření ještě sterilovat 20 minut alespoň na 82 ºC.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 35.