Je libo něco bezmasého? Usmažte si kapustové karbanátky!
POTŘEBUJETE: 800 g kapusty, 2 vejce, 150 g strouhanky, 20 g hladké mouky, 80 g slaniny, česnek, pepř, sůl, 150 g oleje
Na obalení: 2 vejce, 3 lžíce mléka, 60 g hladké mouky, 120 g strouhanky
Z kapusty odstraníme vadné a žluté listy, rozkrojíme ji na čtvrtky, vykrojíme košťál a dobře vypereme ve studené vodě. Do hrnce dáme vařit osolenou vodu, do vařící vložíme kapustu a necháme přejít varem. Potom ji vyjmeme z vody a prochladlou umeleme na masovém strojku. Do rozemleté kapusty přidáme vejce, strouhanku, hladkou mouku, česnek utřený se solí a podle chuti opepříme. Na pánvi rozškvaříme na malé kousky nakrájenou slaninu a přidáme ji ke kapustě. Vše promícháme v tužší těsto a utvoříme kulaté ploché karbanátky, které obalujeme v mouce, namáčíme v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme zvolna v mírně rozpáleném oleji po obou stranách dočervena. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Více receptů nejen na bezmasá jídla najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.