Králík s hořčicí po francouzsku vám bude chutnat!

POTŘEBUJETE: králičí zadek, 3 lžíce hořčice, 50 g slaniny, sůl, 100 – 120 g másla
Zadek mladého králíka zbavíme blanek, tuku, protáhneme lehce slaninou omočenou v hořčici, osolíme a dáme do pekáče. Podlijeme ho rozpuštěným máslem, potřeme asi dvěma lžícemi hořčice a pečeme hodinu dorůžova a doměkka. Během pečení ho podléváme a poléváme rozpuštěným máslem, později pak vždy asi čtyřmi lžícemi osolené vody. Upečeného králíka nakrájíme na díly, složíme na zahřátou servírovací mísu, obložíme vařenými, oloupanými bramborami, přelijeme zbylou proceděnou šťávou z pekáče a ihned podáváme.
Více receptů na dobrá jídla najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.