Je libo maso? Vyzkoušejte svíčkovou na madeiře!
POTŘEBUJETE: 90 g svíčkové, sůl, pepř, 60 g slaniny, 80 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 2 nová koření, 6 zrnek pepře, tymián, bobkový list, 60 g cibule, 5 g mouky, citronovou kůru, 4 až 5 lžic madeirského vína
Na másle osmažíme do červena plátky zeleniny a cibule, přidáme koření, vložíme osolenou, opepřenou a slaninou protaženou svíčkovou. Opečeme, zalijeme vývarem a za častého podlévání šťávou upečeme doměkka. Pak vyjmeme, omáčku přecedíme, koření vyjmeme, zeleninu prolisujeme nebo umixujeme. Pak přidáme zeleninu, madeirské víno, nakrájené porce masa a ještě krátce povaříme.
Více receptů nejen na maso najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.