Jehněčí jako zvěřina? Zkuste ho nadivoko!

POTŘEBUJETE: 800 g jehněčího masa, 3 lžíce oleje, 1 mrkev, ¼ celeru, 1 větší cibuli, celý pepř a nové koření, špetku tymiánu, 3 bobkové listy, 20 g slaniny, 20 g hladké mouky, sůl
Naporcované maso odblaníme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji. Pak vyjmeme a osmahneme hrubě strouhaný celer a mrkve a krájenou cibuli. Opět vložíme maso a koření, podlijeme a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Potom odkryjeme a pečeme v troubě, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme, necháme osmahnout, rozředíme vývarem a přecedíme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a prolisovanou zeleninu.
Více receptů nejen na maso najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.