Pečená husa je klasika! Zkuste jí ozvláštnit ovocnou nádivkou...

POTŘEBUJETE: 1 menší husu, sůl, pepř, citronovou šťávu
Na nádivku: 800 g kyselejších jablek, 200 g sušených švestek, 100 g mandlí, 50 g rozinek, mletou skořici, mletý pepř a muškátový květ
Očištěnou a opranou husu osolíme, opepříme a vytřeme zevnitř citronovou šťávou. Naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a upečeme dozlatova. Vypečenou šťávu můžeme lehce zaprášit moukou. Při podávání klademe nádivku vedle masa a obojí poléváme šťávou.
Nádivka: V míse promícháme větší kostky syrových loupaných jablek, povařené, vypeckované švestky, na nudličky nakrájené loupané mandle a nabobtnalé rozinky. Osolíme, mírně opepříme a podle chuti přidáme mletou skořici a muškátový květ. K této huse se hodí rýže nebo žemlový nákyp.
Více receptů na dobrá jídla najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.