Vaříme cvalem s Michalem: Kuchař Michal se vypravil do lesa a z "úlovku" připravil rychlý předkrm - Bruschettu s houbami!
Letošní rok houbám příliš nepřeje, ale kdo zná ta správná místa, nepřijde z lesa s prázdnou. Štěstí měl i šéfkuchař Aha! pro ženy Michal, a tak nám připravil rychlou dobrotu s houbami. Dokřupava opečená veka s houbami výborně poslouží jako předkrm, svačina či večeře.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 šalotky
✔ 400g lesních hub (ideálně hřibovité)
✔ olivový olej
✔ máslo
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ snítku tymiánu
✔ 1 veku nebo bagetu
✔ 1 stroužek česneku
✔ pažitku
JAK NA TO:
1. Lesní houby očistíme a nakrájíme na stejné kousky.
2. Oloupané šalotky nakrájíme na půlkolečka a orestujeme na oleji.
3. Když zesklovatí, přidáme houby a restujeme je.
4. Osolíme a opepříme, dále opékáme.
5. Přidáme tymián a dusíme, až houby zcela změknou.
6. Vložíme kousek másla, když se rozpustí, směs odstavíme.
7. Veku nakrájíme na plátky a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Potřeme česnekem (nemusí být), poklademe houbami a zdobíme nasekanou pažitkou.
A je hotovo!