Toskánská nadívaná rajčata: Pikantní pochoutka pro milovníky rajčat!
Pro milovníky rajčat a pikantní chuti je tu přesně tento recept! Vyzkoušejte ho, nebudete litovat.
POTŘEBUJETE:
8 větších rajčat
SPAK Ďábelskou omáčku 250 ml
300 g mletého masa
1 větší cibuli, olej, sůl, 3 stroužky česnek
2 barevné papriky
1 lžičku oregana, špetku drceného pepře
1 lžičku tymiánu, hrst nasekané petrželky
150 g pikantní klobásy /chorrizo, čabajská apod./
trochu horké vody na podlití
hrst petrželky, bylinky a naťovou cibulku na ozdobení
JAK NA TO:
Rajčata omyjeme, zbavíme vršku a vydlabeme. Připravíme si náplň z mletého masa – na oleji zpěníme cibuli s drceným česnekem, přidáme mleté maso. Směs restujeme asi 5 minut, pak přidáme dužinu z rajčat, nakrájené papriky a klobásu, osolíme, okořeníme a zamícháme. Nakonec vše zalijeme omáčkou a dusíme s občasným zamícháním asi 15 minut. Odstavíme a necháme chvilku vychladnout.
Připravíme si zapékací misku, rajčata vyskládáme těsně vedle sebe, aby lépe stála, naplníme je směsí a poklademe vršky. Zbylou směs můžeme trochu zředit horkou vodou a přidat na dno misky. Zapékáme na 200°C asi 10-15 minut. Vynikající a sytý hlavní chod podáváme teplý s chlebem nebo rýží.