Jak namarinovat vepřové? Třeba se sušenými rajčaty podle Veroniky Poláčkové!
Sušená rajčata patří mezi velké pochoutky a v marinádě na maso jsou nenahraditelná.
POTŘEBUJETE:
750 g vepřového masa
Na marinádu:
4 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce sladkého kečupu
2 lžíce sójové omáčky
3 lžičky směsi koření Česnekové kotlety
½ lžičky vloček sušených rajčat
JAK NA TO:
Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme hřbetem ruky a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nekroutilo. Všechny suroviny na marinádu promícháme. Připravené plátky masa potřeme z obou stran marinádou a naskládáme do skleněné misky. Marinujeme v chladničce 3 dny. Pak plátky grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran.