Velikonoční recepty: Sekaná s vařenými vejci
POTŘEBUJETE: 600 g mletého masa, 2 rohlíky nebo housky, 2 syrová vejce, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, petrželovou nať, 4 vejce natvrdo, majoránku, sůl, pepř, strouhanka na obalení, slunečnicový olej, pečící papír
Mleté maso smícháme se syrovými vejci a rohlíky nebo houskami nakrájenými na drobné kostičky. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a vylisovaný česnek. Směs osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať a sušenou majoránku, Vše důkladně promícháme. Aby směs byla hladká, můžeme si pomoci tyčovým mixérem, kterým vše rozmixujeme. Směs pak rozdělíme na dva stejně velké díly, do kterých vložíme celá vejce natvrdo. Do každého dílu směsi dáme dvě vejce natvrdo a vytvarujeme kolem vajec šišku. Hotové šišky sekané obalíme ve strouhance a dáme na plech vystlaný pečícím papírem a trochu podlijeme olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30-40 minut.
Více velikonočních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.