Velikonoční recepty: Velikonoční plněná kachna
POTŘEBUJETE: 3 rohlíky, 2 střední cibule, 4 lžíce oleje, 1 dl mléka, 2 žloutky, 120 g kachních jater, sůl, pepř, kmín, petrželku a tymián, pivo na podlití
Kachnu nejprve očistíme, omyjeme a uvnitř lehce osolíme. Cibulku nakrájíme nadrobno a dozlatova orestujeme. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme je do mísy a zvlhčíme mlékem. Poté přidáme očištěná pokrájená játra, osmaženou cibulku, nasekané zelené koření a žloutky. Osolíme a opepříme a vzniklou směsí naplníme kachnu. Otvor uzavřeme malými špízy a provázkem. Kachnu po povrchu osolíme a okořeníme kmínem, pak ji dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a piva. Pečeme v troubě při teplotě 170°C do měkka. Během pečení kachnu poléváme vypečenou šťávou. Ke konci do šťávy přidáme snítku tymiánu. Pečenou kachnu vyndáme a rozdělíme na porce. Pekáček se šťávou dáme na sporák, přidáme trochu vody, krátce provaříme a scedíme.
Více velikonočních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.