Kouzlo rudého ovoce: Připravte jahodovo-malinový džem!
Vynikající jahodovo-malinový džem se hodí do palačinek i bílého jogurtu. Nezapomeňte přidat vanilku. Ta totiž chuť ještě víc ozvláštní!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g jahod
✔ 400 g malin
✔ 1 vanilkový lusk
✔ Bourbon Dr. Oetker
✔ 1 Gelfix Super 3:1
✔ 350 g krupicového cukru
JAK NA TO:
Omyté jahody necháme okapat a nakrájíme na malé kousky, maliny propláchneme,necháme okapat a vše dáme do hrnce. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem vyškrábneme dřeň a dáme ji k ovoci i se slupkou, gelfix smícháme s dvěma lžícemi cukru a dáme k ovoci, přivedeme k varu a povaříme asi minutu. Přidáme zbytek cukru a dále vaříme alespoň 5 minut. Uděláme želírovací test, pokud je džem málo tuhý, přidáme lžičku kyseliny citronové. Odebereme pěnu, vyjmeme lusk a džem naplníme do čistých skleniček. Uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a 5 minut necháme stát. Pak obrátíme zpět a necháme vychladnout.