Tip (nejen) na nedělní oběd: Roládky z kuřecích stehen podle Jany Remkové
Plněné roládky z kuřecích stehen chutnají skvěle a oblíbí si je záhy celá rodina!
POTŘEBUJETE:
2 kusy kuřecích stehen
4 kusy zeleného chřestu
4 listy medvědího česneku
2 sušená rajčata
2 plátky sušené šunky
1 lžíci plnotučné hořčice
sůl
mletý pepř
celý kmín
grilovací koření
2 tenké plátky másla.
JAK NA TO:
Kuřecí stehna vykostíme, z vnější strany naklepeme, kůži ponecháme. Vzniklé plátky z obou stran osolíme a trošinku opepříme. Vnější stranu, která je bez kůže, potřeme hořčicí, poklademe šunkou, medvědím česnekem, asi 4 minuty povařeným chřestem a na tenké nudličky nakrájenými sušenými rajčaty. Každý plátek stočíme do roládky a sepneme párátkem. Vložíme je na pekáč, posypeme grilovacím kořením a celým kmínem. Na každou roládku dáme tenký plátek másla, podlijeme troškou vody a pečeme v troubě dorůžova. Během pečení podléváme výpekem a aspoň jednou obrátíme. Podáváme s bramborem, popřípadě jen se zeleninou.