Další dobrota na sváteční stůl: Řízky s bylinkami a rajčaty podle Ivany Černé
Sýr, bylinky, maso, zkrátka skvělá kombinace, kterou musíte zkusit!
POTŘEBUJETE:
4 plátky z vepřové kýty
mletý pepř
bylinky (oregano, tymián, rozmarýn…)
4 lžíce olivového oleje
1 lžíci strouhaného parmazánu
hladkou mouku
2 – 3 vejce
strouhanku
200 g cherry rajčat
olej na smažení
JAK NA TO:
Maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Bylinky nasekáme (jednu lžičku si dáme stranou), promícháme s 2 lžícemi olivového oleje a solí. Touto směsí potřeme připravené plátky masa a necháme v chladu po dobu cca 60 minut. Strouhaný sýr a lžičku nadrcených bylinek promícháme se strouhankou. Řízky pak klasicky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, je potřeba strouhanku k masu dobře přitisknout. Řízky smažíme na plechu s olejem v předem vyhřáté troubě dozlatova. Jednou řízky při smažení obrátíme. Papírovým ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Rajčátka rozkrojíme a na 2 lžících olivového oleje krátce opečeme, osolíme a opepříme. Podáváme se šťouchaným bramborem.