Řízky, které nevidíte? Proč ne! Zkuste ty pod peřinou podle Květy Kroupové!
Tak takové řízky jste ještě neviděla! A vlastně ani neuvidíte. Jsou totiž neviditelné, schované pod peřinou.
POTŘEBUJETE:
3 vepřové řízky
sůl
mletý kmín
mletou sladkou papriku
mletý pepř
Na nádivku:
4 vejce
5 housek
1 lžíci másla
mléko
100 g eidamu
3 stroužky česneku
majoránku
muškátový květ
sádlo
JAK NA TO:
Vepřové plátky osolíme a okořeníme kmínem, pepřem a papriku. Dáme péct do sádlem vymaštěného pekáčku do trouby (mírně podléváme). Mezitím, co se maso peče, připravíme si nádivku. Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme trochou mléka, aby se vsáklo do housek. Přidáme rozšlehaná vejce s rozehřátým máslem, osolíme, přidáme muškátový květ, prolisovaný česnek a majoránku. Vlijeme do namočené housky, přidáme na drobné kostičky nakrájený sýr a promícháme. Maso vyndáme z trouby, na něj rovnoměrně rozprostřeme nádivku, vrátíme do trouby zpět a dopečeme do zlatova.