Vánoční pečení: Citronová srdíčka
POTŘEBUJETE: 250 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g moučkového cukru, 1 ks vanilkového cukru, 120 g másla, citronovou kůru z 1 umytého citronu, 2 kávové lžičky citrónové šťávy
POSTUP:
Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout v lednici. Těsto vyválíme a vykrájíme z něj srdíčka, případně i jiné tvary. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C po dobu 8 až 10 minut.
Na polevu potřebujete: 200 g moučkového cukru a citronovou šťávu z 1 až 2 citronů (podle potřeby). Vyšleháme polevu a srdíčka zdobíme lžičkou.
Více vánočních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy i na našem webu.