I jídlo je vášeň: Hovězí steak s pepřem a rajčaty
POTŘEBUJETE:
200 g cherry rajčat
10 snítek majoránky
4 lžíce nakládaného zeleného pepře
4 rib eye steaky (à 150 – 200 g)
sůl
mletý pepř
125 ml hovězího vývaru
2 lžíce brandy
Na pánvi rozpálíme olej, steaky, které jsme po stranách lehce nařízli, na něm zprudka opečeme – každou stranu asi minutu. Pak ztlumíme teplotu a každou stranu opékáme ještě 2 – 3 minuty. Steaky vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme dojít. Do výpeku nalijeme vývar, mírně povaříme, přidáme brandy, přepůlená rajčata, lístky majoránky a zelený pepř. Za stálého míchání 2 minuty prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme steaky, které také zlehka osolíme a opepříme.
Více nejen valentýnských receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.
Věděli jste, že hovězí roštěná patří k nejlepším masům na steaky? Poradíme vám, jak ji připravit>>>