POLÉVKA JE GRUNT: Hrachová
Potřebujte:
300 g předvařeného hrachu
2 lžíce řepkového oleje
1 cibuli
1,2 l zeleninového vývaru
2 stroužky česneku
2 mrkve
1 lžíci majoránky
80 g dýňových semínek
sůl
mletý pepř
Na oleji restujeme najemno nasekanou cibuli 2 – 3 minuty a přidáme předvařený hrách. Opékáme při středním ohřevu dalších 10 minut. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, utřené stroužky česneku, majoránku a vaříme 15 – 20 minut do změknutí mrkve. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí a pepřem, podáváme posypanou dýňovými semínky.
Více receptů na polévky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 46.