POLÉVKA JE GRUNT: Špenátová
POTŘEBUJETE:
2 lžíce olivového oleje
1 cibuli
2 stroužky česneku
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky sušené bazalky
½ lžičky sušeného koriandru
½ lžičky kari koření
700 ml zeleninového vývaru
300 g špenátových listů
šťávu z 1 limetky
60 g tahini k podávání
sůl
mletý pepř
V hrnci rozehřejeme olej. Cibulku nasekáme nadrobno a zprudka opražíme na oleji. Stáhneme plamen a do hrnce přidáme utřené stroužky česneku, zamícháme a necháme zatáhnout 1 – 2 minuty. Přisypeme římský kmín, bazalku, koriandr, kari, zamícháme a hned zalijeme vývarem. Hrnec přiklopíme a polévku přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vhodíme špenátové listy, přiklopíme a necháme 10 minut provařit. Polévku odstavíme, necháme vychladnout a rozmixujeme. Nakonec ji dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Polévku podáváme se lžičkou tahini.
Více receptů na polévky najdete vc tištěném Aha! pro ženy číslo 46.