Vánoční pečení: Voňavé perníčky

POTŘEBUJETE (na asi 60 kousků):
500 g hladké mouky
125 g cukru krupice
250 g tekutého medu
2 vejce
2 lžičky kypřicího prášku do perníku
1 lžíci mletého perníkového koření
Na polevu:
125 g prosátého cukru moučky
1 lžíci citronové šťávy
1 bílek
1 lžičku solamylu
potravinářské barvy
Hladkou mouku prosejeme do misky s perníkovým kořením, kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem, přidáme med a promícháme s moukou. Připravíme tužší hladké těsto a dáme ho odpočinout do chladu do druhého dne. Pak vyválíme plát silný asi 2 až 3 mm. Formičkami vykrajujeme různé tvary. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na 180 °C 10 až 15 minut. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby se na povrchu vytvořila lesklá glazura. Základní bílou polevu utřeme z moučkového cukru, citronové šťávy, solamylu a bílku. Rozdělíme do mističek a do každé přimícháme zvolenou barvu. Polevou naplníme připravené kornoutky (můžeme si je stočit z pečicího papíru). Zdobíme dle fantazie. Pokud je poleva příliš řídká, přidáme trochu moučkového cukru.
Více recrptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.