Tajemství Luby Skořepové: Josef Kemr hlídal její panenství! Neuvěříte, co za to dostal... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tajemství Luby Skořepové: Josef Kemr hlídal její panenství! Neuvěříte, co za to dostal...

Za pečené králiky hlídal Somr Skořepové panenství.
Za pečené králiky hlídal Somr Skořepové panenství. (Foto Aha! – Roman Souček, Karel Kopáč, ara)

Tajná úmluva! Tu mezi sebou udělali herci Josef Kemr (†72) a Luba Skořepová (90). Jako sousedé si vzájemně pomáhali. On hájil před rodiči Skořepové její dobrou pověst a ona ho zachránila od hladu.

Luba a Josef vytvořili během válečných let spiklenecký spolek. „Žila jsem na pražských Vinohradech ve vile divadelního výtvarníka Adolfa Weniga, který mně i Pepíčkovi Pehrovi poskytl podnájem. Bydleli jsme ve sklepě a Josef Kemr vedle nás v prádelně,“ svěřila deníku Aha! herečka, pro kterou mělo bydlení vedle hereckého kolegy velkou výhodu. „Naši se báli, že se v Praze zkazím, tak poprosili Pepíka Kemra, aby držel ruku nad mým panenstvím,“ prozradila po letech s úsměvem na tváři herečka.


Kemr ale fungoval jako dvojitý agent. Pokaždé, když viděl přicházet rodiče Skořepové, žijící na venkově, včas herečku varoval a ona se na jejich návštěvu mohla připravit. On tak sloužil jako spolehlivý alarm, a navíc sklidil pochvalu, jak hezky jejich dceru hlídá. „Rodiče mu za to vozili pečeného králíka jako mně. Díky této potravě přežil chudé válečné roky,“ řekla herečka.

Díky tomu přežili válku
„Když jsem studovala na konzervatoři, měla jsem hlad. Bylo štěstí, že mi rodiče vozili z venkova pečené králíky. V obchodech nebylo nic, jen smradlavý margarin a taková hrozná řepa. Na lístky jsme dostávali malý kousek chleba,“ vzpomíná dnes Skořepová.



Přečtěte si
mazelpak
17. 1. 2014 • 06:49

No potěš koště a pak že se v Aha na noční směně nechlastá ... když zveřejní až takovéto překlepy

pelagie
16. 1. 2014 • 13:19

Který neuměl zplodil takový zcela bezvýznamný článek , nejen to, že se stále opakuje pečenými králíky, ale namísto Kemr napíše \Somr, fakt úroveň

marie60
16. 1. 2014 • 12:59

..pod obrázkem máte však napsané jiné příjmení. . Za pečené králiky hlídal Somr Skořepové panenství.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.