Smutné tajemství filmu na Samotě u lesa: Bolest při natáčení této scény s Josefem Kemrem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Smutné tajemství filmu na Samotě u lesa: Bolest při natáčení této scény s Josefem Kemrem!

Během natáčení této scény se Menzel musel vypořádat se smrtí otce.
Během natáčení této scény se Menzel musel vypořádat se smrtí otce. (ČTK, ara)

Smutek celého štábu, plačící děti. Komedie Na samotě u lesa, kterou včera večer vysílla TV Nova, se v půlce natáčení pro Jířího Menzela (75) proměnila v horor. V den, kdy mu umřel otec, musel režírovat scénu, ve které se děda Komárek v nezapomenutelném podání Josefa Kemra (†72) připravuje na pohřeb svého kamaráda.

Pokaždé, když v televizi běží Na samotě u lesa, vzpomene si oscarový režisér na jeden z nejhorších dnů svého života. „Uprostřed natáčení mi umřel tatínek. Na jaře ho stihla mozková mrtvice. Několik měsíců se trápil a smrt pro něj byla vysvobození. Ráno jsem byl na cestě ke Komárkově chalupě, když má sestra o tom zavolala zprávu do štábu. Přijel jsem k chalupě, kde mi to řekli,“ píše Jiří Menzel ve své vzpomínkové knize Rozmarná léta.


„Všichni byli smutní, že mi umřel tatínek. Děti dokonce plakaly. Filmovat jsme museli. Zvláštní náhodou jsme právě ten den točili scénu, kdy se děda Komárek v černých šatech vypravuje na pohřeb a komentuje neodkladnost lidské smrti,“ popsal režisér jeden z nejsmutnějších dnů svého života.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.