Odvrácená tvář Josefa Kemra: Alkohol za volantem a divoké jízdy v protisměru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Odvrácená tvář Josefa Kemra: Alkohol za volantem a divoké jízdy v protisměru!

Herec si s řízením nedělal hlavu, stejně jako s oblékáním.
Herec si s řízením nedělal hlavu, stejně jako s oblékáním. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Pavel Machan, ara)

Jakmile sednul za volant, byl neřízená střela. Josef Kemr (†72), od jehož smrti uplynulo právě 19 let, jezdil v protisměru, nerespektoval zákazy vjezdu. Jeho poznávacím znakem byl trabant, který se stal legendou stejně jako jeho styl jízdy.

„On se řítil Prahou různými směry a mnohdy i zakázanými ulicemi, takže i v protisměru. To bylo běžné. Bylo jedno, jestli jel na Barrandov, do divadla nebo kamkoliv jinam,“ zavzpomínala na herce jeho životní partnerka Marika Skopalová (68). „Říkal, že jsou to jenom blbosti a že on nemá tolik času. Komentoval to slovy: Dívko, jezdíme-li obezřetně, nemusíme dodržovat žádná pravidla silničního provozu. Jenom nesmíme nikoho zranit,“ prozradila Skopalová.


Stejně jako neřešil styl jízdy, nelámal si Kemr hlavu ani s alkoholem za volantem. Řada jeho kolegů shodně prozradila, že si sedl do auta i přesto, že měl dvě skleničky vína!

Bakeliťáka« miloval i Menzel
V bakelitovém vozítku, které vyvinuli soudruzi v NDR, jezdil také režisér Jiří Menzel (75). Koupil si ho za honorář 27 000 korun, který dostal za film Ostře sledované vlaky. Trabant kombi tak  byl jeho prvním autem, kterému říkal  miláček bakeliťák.



Přečtěte si
ivoadler
22. 1. 2014 • 15:20

Teprve teď se člověk dovídá, jací byli umělci howada.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.