Hana Maciuchová (†75): JAK ROZDĚLILA DĚDICTVÍ 21 MILIONŮ? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hana Maciuchová (†75): JAK ROZDĚLILA DĚDICTVÍ 21 MILIONŮ?

Hana Maciuchová
Hana Maciuchová (Foto Aha! – M. Pátek, M. Hykl, ara)

Na rozdíl od některých kolegů, kteří si ani neplatili sociální pojištění, herečka s penězi dobře hospodařila. Hana Maciuchová (†75) po sobě zanechala dědictví ve výši přes 21 milionů korun.

O peníze se vzorně starala, přestože neměla děti, kterým by chtěla případně našetřit. Podle informací deníku Aha! jen v různých podílových fondech uložila herečka přes tři a půl milionu korun. Neponechávala nic náhodě, dobře věděla, že tím peníze zhodnocuje.

Starost o domy

Na sporožirovém a běžném účtu, kde působí inflace nejvíc, měla dohromady jen pohotovostní milion. Přes 9 milionů je hodnota krásného třípokojového bytu nad pražským Náměstím Míru. Do posledních chvil pečovala také o chalupu blízko Sobotky. Hlavně zahrada byla její chloubou. „Rostliny vám tu dřinu vrací,“ říkala spokojeně Hanka. Hodnota nemovitosti tak dosáhla až k 6 milionům korun. Vlastnila také hrobové místo na pražském Vyšehradě s kamenným náhrobkem sochaře Olbrama Zoubka Smutná žena v hodnotě 200 000 Kč, kde navždy odpočívá její životní láska, herec Jiří Adamíra (†67).

Sepsala závěť

Tohle všechno a další movité věci za statisíce, což dohromady činí částku přesahující 21 milionů korun, připadlo sestře Silvii Markové (67) a jejímu manželu Ivanovi, kteří o ni do posledních chvil pečovali. Vyplatit museli bratra Milana Maciucha (74), kterému odkázala herečka dva miliony korun a svou červenou octavii, a sestřenici Vandu (77), které Hanka zanechala částku 100 000 Kč.

Stropnický v Izraeli utíká před bombami! A Maciuchové přání splnili

Video se připravuje ...

Je dojemné, že představitelka Anče z Krkonošských pohádek vlastní rukou sepsala 13. listopadu 2020 závěť. „Už nejsem pánem svého času,“ vyjádřila se tehdy dojemně a moudře, když rakovina podruhé udeřila. Dva měsíce před smrtí stanovila, kdo po ní co zdědí. Myslela na druhé místo na sebe, byla tak zvyklá celý život...

Pro charitu

Než udeřila rakovina, podporovala Hana Maciuchová Nadační fond Lucie. Ten pečuje o děti i dospělé postižené vadami močového ústrojí. Taky spolu se sestrou pracovala pro Nadaci Malý Noe.

Hana Maciuchová (†75) by slavila narozeniny: 5 jejích nejvýraznějších rolí!

Video se připravuje ...

Hrob na Moravě

Přestože herečka měla hrob na Vyšehradě, rodina uložila po předchozí domluvě urnu s jejími ostatky do rodinného hrobu v Olomouci v místní části Chválkovice.



Přečtěte si
jity
6. 3. 2022 • 12:10

Pravda to sice je, že si stěžují, ale zrovna paní Hana Maciuchová si snad nikdy nestěžovala. Byla to elegantní dáma, která nikde nevystrkovala svoje pozadí a neukazovala výstřihy. Přitom ji to pořád slušelo.

defakto
4. 3. 2022 • 12:07

... a pak at si komedianti stěžují , že nemají z čeho žít !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.