Maciuchová (†75) by oslavila 76. narozeniny: Hrob plný květin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Hana Maciuchová (†75) by oslavila 76. narozeniny: Hrob plný květin

Nedožité 76. narozeniny Hany Maciuchové (†75): Jak to vypadalo na jejím hrobě?!
Nedožité 76. narozeniny Hany Maciuchové (†75): Jak to vypadalo na jejím hrobě?! (Pavel Ryšlink, archiv)

Rodina a fanoušci na ni nezapomněli. Hana Maciuchová (†75) sní věčný sen na hřbitově v městské části Olomouce zvané Chválkovice a je vidět, že její hrob je s láskou opečovávaný. Hvězda seriálu Ulice zůstává stále v srdcích diváků.

V neděli přibyly na mramorové desce svíčky a květiny, protože začal advent, a navíc by v pondělí herečka oslavila 76. narozeniny. Moravská rodačka, která dokonce dvakrát statečně bojovala s rakovinou, ještě před smrtí stanovila, že chce uložit v Olomouci. Tady pochovala v slzách milované rodiče Jarmilu (†79) a Josefa (†97) a také její sestra Silvie Marková zde má připravené místo k poslednímu odpočinku.

Herečka sice žila desítky let v Praze, ale na Moravě to stále milovala. Byl to navždy její domov. „Sedmdesátiny odjedu slavit s rodinou domů,“ řekla deníku Aha! před 6 lety. A neměla na mysli pražské Vinohrady, kde si nedaleko vinohradského divadla pořídila byt.

Hana Maciuchová (†75) by slavila narozeniny: 5 jejích nejvýraznějších rolí!

Video se připravuje ...

„Posedíme, zazpíváme, popovídáme a připijeme si vínem,“ dodala. Proto právě na Moravě hledala spásu, když rakovina udeřila podruhé. Věděla, že se o ni v těžkých chvílích sestra postará a že bude mezi svými.

Martin HofmannDojemný vzkaz od seriálového syna

Herec Martin Hofmann (43), který si v seriálu Ulice zahrál Jardu Hejla, zavzpomínal na svou bývalou seriálovou maminku Hanu Maciuchovou alias Miriam Hejlovou.

Stropnický v Izraeli utíká před bombami! A Maciuchové přání splnili

Video se připravuje ...

„Hanka by měla narozeniny. 29. 11. Prvočísla. Nedají se dělit. A ona stejně tak. Jsem si docela jist, že už nikdy nepotkám někoho, jako byla ona. A mimochodem – byla s ní p*del. (omlouvám se za to slovo, Hani, ale jinak na tom svým slovníku dělám),“ napsal na sociální síti Hofmann.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.